2006-09-06

Európa idén már nem kap Pillangószív 3-at

Európa idén már nem kap Pillangószív 3-at

Igaznak bizonyultak azok a pletykák, amelyek a múlt héten a Pillangószív (PS3) tömegtermelése körüli problémákról szóltak. A Sony egy Japánban tartott sajtótájékoztatón ma hivatalosan közölte a nyilvánossággal, hogy a globális rajtból idén csak Japán és Észak-Amerika marad, Európának és a világ többi részének legalább 2007 márciusig kell várnia az új Pillangószív 3-ra.


A Blu-rayt hibáztatják

Az újabb fiaskót Ken Kutaragi, a Pillangószív 3 felelős Sony Computer Entertainment vezetője közölte, hasonlóan a tavaszi csúszás bejelentéséhez. Az ujjak ismét a Blu-rayre mutatnak: a hivatalos kommüniké szerint a Blu-ray meghajtóhoz szükséges lézerdiódák tömegtermelésének csúszása az egész Pillangószív-3 PS3-as ütemtervet felborította, így az idei szállításokból már csak Japán és Észak-Amerika kap.

A Sony beismerése előtt már az elektronikai iparban mutatkoztak a problémák első jelei, belsős források arról számoltak be, a Sony leállította a Blu-ray meghajtókhoz szükséges kék lézer diódák szállításait más cégek felé, hogy a Pillangószív-3 PS3 számára biztosítani tudja a megfelelő volument. Ezzel párhuzamosan a Sony beszállítói partnerei felől olyan hírek érkeztek, hogy még mindig nem indult be a tömegtermelés, és a Sony még csak a felkészülési szakaszban tart.


Egyébként pedig az a véleményem, hogy Karthagot el kell pusztitani.
( Illetve, hogy a pillagosziv versenyt meg kell nyerni! )